Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Biščević primio je u nastupni posjet veleposlanika SR Njemačke Hansa Jochena Petersa

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je danas, 21. studenog 2006. godine, u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Hansa Jochena Petersa

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je danas, 21. studenog 2006. godine, u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Hansa Jochena Petersa.

Tijekom razgovora potvrđeni su dobri i partnerski odnosi između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke, bez otvorenih pitanja. Iskazna je potpora Savezne Republike Njemačke hrvatskom putu u punopravno članstvo u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu, uz očekivanja da se proces intenzivira u nadolazećem periodu njemačkog predsjedanja Europskom unijom u prvoj polovici 2007. godine.

Državni tajnik za politička pitanja izvijestio je veleposlanika Petersa o hrvatskim stajalištima o situaciji u regiji, bilateralnim odnosima sa susjednim državama, rezultatima nedavnog posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ive Sanadera Sjedinjenim Američkim Državama, kao i prioritetima u okviru hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) i pregovorima o potpisivanju novog ugovora o slobodnoj trgovini („CEFTA plus“).

Veleposlanik Peters izvijestio je državnog tajnika Biščevića o prioritetima njemačkog predsjedanja Europskom unijom prije svega o želji da se obnovi rasprava o Ustavnom ugovoru Europske unije, jačanju energetske politike Europske unije, te odnosima Europske unije i Ruske Federacije.



Priopćenja