Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Kolinda Grabar-Kitarović primila je visokog predstavnika međunarodne zajednice i posebnog predstavnika EU za Bosnu i Hercegovinu, Christiana Schwartz-Schillinga

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u petak, 27. listopada 2006. godine, visokog predstavnika međunarodne zajednice i posebnog predstavnika Europske unije za Bosnu i Hercegovinu, Christiana Schwartz-Schillinga

Ministrica Grabar-Kitarović naglasila je kako Republika Hrvatska želi razvijati sveobuhvatne bilateralne odnose s Bosnom i Hercegovinom poštujući njezin teritorijalni integritet, suverenitet i neovisnost, a u duhu dobrosusjedstva, prijateljstva i zajedničke europske budućnosti.

U razgovoru je ministrica Grabar-Kitarović napomenula kako Republika Hrvatska podupire nastavak reformskih procesa u Bosni i Hercegovini i jačanje institucija države koje će voditi ka ispunjenju reformi nužnih za uključenje u euroatlantske integracijske procese. U tom smislu kazala ja kako je Republika Hrvatska spremna nastaviti pružati potporu i pomoć Bosni i Hercegovini prenoseći vlastita iskustva iz procesa pristupanja Europskoj uniji i NATO savezu.

Ministrica Grabar-Kitarović dodala je kako Republika Hrvatska smatra da bi integracija u Europsku uniju i Sjevernoatlantski savez trebala ostati zajednički cilj sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini kao pretpostavka njihove trajne ravnopravnosti.



Priopćenja