Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Hido Biščević primio je u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Mariu Trooster

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević primio je u srijedu, 25. listopada 2006. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Catharinu Mariu Trooster

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo visokom razinom odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Nizozemske, te je državni tajnik Biščević iskoristio priliku da zahvali na pomoći koju Kraljevina Nizozemska pruža Republici Hrvatskoj putem bilateralnih programa pomoći, kao i putem pretpristupnih programa u okviru pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, a koje financira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske.

U razgovoru je naglašena i potreba daljnjeg produbljivanja i unapređenja osobito gospodarske, znanstvene i kulturne suradnje, a istaknuta je i važnost suradnje dviju država i na multilateralnom planu.

Na kraju je razgovora veleposlanica Trooster izrazila zadovoljstvo što prvi veleposlanički mandat započinje upravo u Republici Hrvatskoj, zemlji koja je u tijeku pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji, istaknuvši kako Kraljevina Nizozemska snažno podržava Republiku Hrvatsku na putu ka euroatlantskim integracijama.



Priopćenja