Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održana konferencija

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj četvrti puta za redom organiziralo je konferenciju "Učimo o Europskoj uniji", 13. i 14. listopada 2006. godine, na Brijunima

Konferenciju je u petak, 13. listopada 2006. godine, otvorila državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Marija Pejčinović Burić. U svom obraćanju državna tajnica Pejčinović Burić napomenula je kako je razmjena informacija o pitanjima vezanima za proces pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji iznimno bitna u pretpristupnom razdoblju te u tom smislu i konferencija „Učimo o EU“ kojoj je upravo cilj jačanje administrativnih sposobnosti kao jednog od kriterija za punopravno članstvo.

Ovogodišnja se konferencija održala pod nazivom "Stalno usavršavanje iz područja EU" (Continuous Training in EU Matters) i fokusirala se na nekoliko tema kao što su usavršavanje u područjima vezanima uz Europsku uniju prije i nakon punopravnog članstva, komunikacijska strategija za informiranje javnosti o europskim integracijama, regionalna umrežavanja u području obrazovanja o europskim integracijama kao potpora nacionalnim institucijama javne uprave.

Na ovogodišnjoj konferenciji "Učimo o Europskoj uniji" sudjelovalo je ukupno 90 sudionika iz 21 države te predstavnici delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Sudionici su predstavnici lokalne i državne uprave, nacionalnih instituta i ureda za javnu upravu, institucija za obrazovanje državnih službenika, privatnih organizacija, nevladinih udruga uključenih u obrazovanje o europskim integracijama, i svi oni koje zanimaju uloga i značaj usavršavanja u području europskih integracija.



Priopćenja