Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Marija Pejčinović Burić sastala se sa šefom Bavarske državne kancelarije, državnim ministrom Eberhardom Sinnerom

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić sastala se u četvrtak, 12. listopada 2006. godine, u Munchenu u Saveznoj Republici Njemačkoj, sa šefom Bavarske državne kancelarije, državnim ministrom Eberhardom Sinnerom

U razgovoru je državna tajnica Pejčinović Burić detaljno upoznala državnog ministra Sinnera s aktualnostima u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te napretkom analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) koji se bliži kraju. Državna tajnica Pejčinović Burić predstavila je strukturu Republike Hrvatske za vođenje pregovora o punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Državna tajnica Pejčinović Burić napomenula je kako je Republika Hrvatska odlučna poduzeti sve potrebne reforme za ispunjenje preuzetih obveza i kriterija za članstvo kako bi postala 28. članicom Europske unije do kraja desetljeća te kako hrvatska strana očekuje i spremnost Europske unije da nastavi s usporednim procesom preustroja institucionalnog okvira Europske unije biti dovršen do kraja 2008.

Državni ministar Sinner prenio je podršku Republici Hrvatskoj u procesu pristupanja euroatlantskim integracijama te je napomenuo kako je i suradnja u okviru Stalne hrvatsko-bavarske komisije komplementarna pristupanju Europskoj uniji.

Dan ranije, u srijedu, 11. listopada 2006. godine, državna tajnica Pejčinović Burić održala je predavanje na temu „Hrvatska na putu u Europsku uniju“ u Parlamentu Slobodne Države Bavarske.



Priopćenja