Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović tijekom 61. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda boravi u New Yorku

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović tijekom 61. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda boravi u New Yorku, Sjedinjene Američke Države

U srijedu 20. rujna 2006. godine u večernjim satima ministrica Grbar-Kitarović sastala se s ministrom za europska pitanja Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Geoffreyem Hoonom.

Ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je ministra Hoona o aktualnostima u pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji i tijeku procesa analitičkog pregleda usklađenosti zakonodavstva (screening) te o pristupanju Republike Hrvatske NATO-u. Posebno je zahvalila ministru Hoonu na pomoći koju Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske pruža Republici Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, budući je Britanija najveći pojedinačni donor u Republici Hrvatskoj.

Ministar Hoon izrazio je naročito zadovoljstvo sa stupnjem i brzinom reformi koje Republika Hrvatska provodi, te izrazio snažnu potporu pristupanju Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama.



Priopćenja