Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović i državni tajnik Bišćević primili su u oproštajni posjet veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj, Anne George

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, primila je 6. rujna 2006. godine u oproštajni posjet veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj, Anne George

Tom je prilikom ministrica Grabar-Kitarović izrazila zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa dviju zemalja te je veleposlanici George zahvalila na profesionalnom i osobnom angažmanu za vrijeme trajanja njezina mandata, posebice u pogledu njezine aktivnosti na području promicanja jednakosti spolova i sprječavanja nasilja u obitelji.

Ministrica Grabar-Kitarović također je izrazila nadu da će i nakon odlaska iz Republike Hrvatske veleposlanica George nastaviti pružati potporu razvoju suradnje između Republike Hrvatske i Australije. Prostora za unapređenje odnosa ima, posebice u području gospodarstva, ali i u području viznog režima, istaknula je ministrica Grabar-Kitarović.

Veleposlanica George je također izrazila zadovoljstvo suradnjom tijekom njezina mandata, te istaknula kako je posebno zadovoljna povećanjem australskih ulaganja u Republiku Hrvatsku, kao i ulogom Republike Hrvatske u regiji.

Prethodno je veleposlanicu George primio i državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Bišćević pri čemu je obostrano istaknuto zadovoljstvo visokom razinom odnosa između Republike Hrvatske i Australije, te kako su prijateljski odnosi dviju zemalja između ostalog i zasluga brojne hrvatske zajednice u Australiji.

Također, naglašena je potreba daljnjeg produbljivanja i unapređenja gospodarske i kulturne suradnje, a istaknuta je i važnost suradnje dviju država i na multilateralnom planu, djelovanjem kroz različite organizacije i forume.



Priopćenja