Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Pejčinović Burić, supredsjedala je na 3. sjednici Mješovite komisije Republike Hrvatske i Savezne države Baden-Württemberg

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Marija Pejčinović Burić, supredsjedala je od 3. do 5. rujna 2006. godine u Splitu, na 3. sjednici Mješovite komisije Republike Hrvatske i Savezne države Baden-Württemberg

Državna tajnica Pejčinović Burić izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim radom komisije i intenzitetom održavanja sjednica. Naglasila je da je ovakav tip suradnje važan za Republiku Hrvatsku i njezino pristupanje u Europsku uniju.

Državni ministar i ministar za europska pitanja Willi Stächele prenio je pozdrave predsjednika Vlade Savezne države Baden-Württemberg, Günthera Oettingera, te najavio njegov posjet Republici Hrvatskoj. Ujedno je istaknuo kako Republika Hrvatska uživa veliku podršku Savezne države Baden-Württemberg i jedan od ciljeva komisije je produbiti suradnju na svim područjima od turizma, gospodarstva, kulture, znanosti do lokalne samouprave.

Teme sjednice su bile turizam, kultura i znanost te pitanja iz europskih integracija, a sjednica je završena potpisivanjem Protokola u kojem je definirana široka suradnja na području znanosti i turizma, prvenstveno u smislu povezivanja sveučilišta i viših škola, koja se bave turističkom naobrazbom. Na području kulture dogovoren je niz budućih projekata kao doprinos kulturnom programu u Republici Hrvatskoj za vrijeme njemačkog predsjedavanja Europskom unijom u prvoj polovici 2007. godine.



Priopćenja