Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Marija Pejčinović Burić primila predstavnike Odbora za europske poslove Zastupničkog doma Parlamenta Kraljevine Nizozemske

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Marija Pejčinović Burić, primila je u utorak, 4. srpnja 2006. godine, predstavnike Odbora za europske poslove Zastupničkog doma Parlamenta Kraljevine Nizozemske

Državna tajnica Pejčinović Burić uvodno je izrazila zahvalnost na bilateralnoj pomoći u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, osobito se osvrnuvši na pretpristupni program MATRA.

Državna tajnica Pejčinović Burić izvijestila je predstavnike nizozemskog izaslanstva o punoj suradnji Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY), predstavila je reformu pravosuđa i izvijestila o programu povratka izbjeglica te o suradnji među susjednim državama po tom pitanju u okviru provedbe Sarajevske deklaracije.

Hrvatska strana upoznala je sugovornike s aktualnostima u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, predstavljena je struktura Republike Hrvatske za vođenje pregovora s Europskom unijom te je pružen uvid u tijek analize usklađenosti zakonodavstva (screening) i ispunjavanje kriterija za punopravno članstvo u Europskoj uniji.



Priopćenja