Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović sastala se s diplomatima iz Diplomatskih misija i Konzularnih ureda Republike Hrvatske zaduženima za područje kulture, prosvjete i znanosti

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u utorak, 4. srpnja 2006. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija s diplomatima iz Diplomatskih misija i Konzularnih ureda Republike Hrvatske zaduženima za područje kulture, prosvjete i znanosti

Ministrica Grabar-Kitarović ocijenila je sastanak s diplomatima vrlo korisnim s obzirom na činjenicu da se na području kulturne promidžbe mnogo radi što pokazuju i uočljivi pomaci k sustavnom planiranju s obzirom na koordinaciju aktivnosti s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske.

Također, ministrica Grabar-Kitarović je naglasila kako promidžba kroz kulturu u diplomaciji ima vrlo važnu ulogu, te kako je kultura možda i najbolja veleposlanica svoje države. Iz tog razloga iako za image naše države u inozemstvu odgovornost snose svi građani Republike Hrvatske, naši diplomati ipak imaju najistureniju ulogu u svojim državama primateljicama.

Između ostalog ministrica Grabar-Kitarović istaknula je važnost predstavljanja i očuvanja jedinstvenog i prepoznatljivog kulturnog identiteta Republike Hrvatske u europskoj obitelji koja se odlikuje upravo kulturnom raznolikošću.

Pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija, Mario Horvatić održao je predavanje za diplomate na temu „Republika Hrvatska na putu u Europsku uniju“.



Priopćenja