Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanica Mira Martinec predala izvornike vjerodajnica Predsjedniku Istočne Republike Urguvaj

Veleposlanica Republike Hrvatske u Istočnoj Republici Urugvaj sa sjedištem u Buenos Airesu, Mira Martinec, predala je u srijedu, 21. lipnja 2006. godine, izvornike vjerodajnica Predsjedniku Istočne Republike Urguvaj, Tabare Vazquezu, čime je službeno preuzela dužnost izvanredne i opunomoćene veleposlanice Republike Hrvatske u Istočnoj Republici Urugvaj sa sjedištem u Buenos Airesu

Prilikom predaje vjerodajnica Predsjedniku Vazquezu, veleposlanica Martinec se zadržala u protokolarnom razgovoru prigodom kojeg je prenijela pozdrave Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim prijateljskim odnosima između dviju država uz želje da se oni dodatno prodube. Uz Predsjednika Tabare Vazqueza, svečanom činu predaje vjerodajnica u Predsjedničkoj rezidenciji, nazočili su i ministar vanjskih poslova Reinaldo Gargano Ostuni te Predstojnik Ureda Predsjednika.

Obostrano su istaknute mogućnosti za daljnje razvijanje gospodarske, te za produbljivanje političke i kulturne suradnje.

Nakon predaje vjerodajnica uz najviše državne počasti položen je vijenac na Monumento al General Artgas na Plaza Independencia.



Priopćenja