Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Grabar-Kitarović susrela se s predsjednikom Vlade Kneževine Andore Albertom Pintatom, te je održala predavanje na manifestaciji

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović boravi u službenom posjetu Kneževini Andori i Kraljevini Španjolskoj

Tijekom službenog posjeta Kneževini Andori, ministrica Grabar-Kitarović sastala se u ponedjeljak, 12. lipnja 2006. godine s predsjednikom Vlade Albertom Pintatom, te ga je izvijestila o dosadašnjim postignućima Republike Hrvatske na putu u euroatlantske integracije, odnosno s cjelokupnim procesom pregovora za pristupanje u punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Također, ministrica Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Pintat složili su se kako su odnosi između Republike Hrvatske i Kneževine Andore prijateljski i bez otvorenih pitanja, te su razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja, situaciji u jugoistočnoj Europi i temama vezanim za euroatlantske integracije.

Tijekom službenog posjeta Kraljevini Španjolskoj, ministrica Grabar-Kitarović sudjelovala je 12. lipnja 2006. godine u otvaranju manifestacije „Hrvatski dani“ u Barceloni koja se održava u organizaciji Gospodarske komore Barcelone, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj i počasnog konzulata Republike Hrvatske u Barceloni. Tom prilikom ministrica Grabar-Kitarović održala je predavanje o procesu pristupanja Republike Hrvatske u punopravno članstvo u Europskoj uniji.



Priopćenja