Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s ministrom obrane Češke Republike Karel Kühnlom

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se u četvrtak, 13. travnja 2006. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija s ministrom obrane Češke Republike Karel Kühnlom

Na sastanku je ministrica Grabar-Kitarović istaknula dobre odnose i blisku suradnju između Republike Hrvatske i Češke Republike, te važnost pristupanja Republike Hrvatske Sjevernoatlanskom savezu pri čemu iskustva Češke Republike na tom putu mogu biti od velike pomoći i Republici Hrvatskoj. Također, ministrica Grabar-Kitarović je dodala kako je Republika Hrvatska odlučna ispuniti sve potrebne uvjete za pristup NATO-u.

Ministar obrane Češke Republike Karel Kühnl pohvalio je dosadašnji napredak koji je Republika Hrvatska ostvarila u približavanju NATO-u. Također je naglasio kako je interes Republike Hrvatske za ulazak u NATO ujedno i interes Češke Republike, s obzirom da suradnja zemalja regije uvelike doprinosi ne samo regionalnoj već i globalnoj stabilnosti.



Priopćenja