Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović primila je veleposlanika Ramsdena koji je obavijestio o odluci da se ukine vizni režim za hrvatske državljane

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je danas, 1. ožujka 2006. godine, veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Johna Ramsdena

Veleposlanik Ramsden je obavijestio ministricu Grabar-Kitarović o odluci vlasti Ujedinjene Kraljevine da se ukine vizni režim s Republikom Hrvatskom za hrvatske državljane koji putuju u Ujedinjenu Kraljevinu u svrhu turističkog ili poslovnog posjeta, posjeta obitelji ili studiranja u trajanju do šest mjeseci.

S obzirom na zakonodavnu proceduru u Ujedinjenoj Kraljevini, veleposlanik Ramsden je potvrdio da će odluka o ukidanju viza za državljane Republike Hrvatske stupiti na snagu 22. ožujka 2006. godine.

Pozdravivši odluku britanskih vlasti, ministrica Grabar-Kitarović ocijenila je da se ovime daje značajan poticaj daljnjem razvitku vrlo pozitivne suradnje dviju zemalja.



Priopćenja