Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji DA MVPEI-a održano je predavanje Siniše Petrovića i Tatjane Josipović

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u petak, 24. veljače 2006. godine, u sklopu „Ciklusa predavanja članova i članica pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji“ održano je predavanje Siniše Petrovića i Tatjane Josipović na temu „Pravo poslovnog nastana i sloboda pružanja usluga - izazovi za Hrvatsku“

Načelnik Odjela za diplomatsko usavršavanje i izdavaštvo na Diplomatskoj akademiji Željko Vukosav otvorio je predavanje Siniše Petrovića, izvanrednog profesora na katedri za Trgovačko pravo i Pravo društava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a u svojstvu člana Pregovaračke skupine zaduženog za poglavlja pregovora Pravo poslovnog nastana i sloboda pružanja usluga, Pravo trgovačkih društava te Pravo intelektualnog vlasništva i Tatjane Josipović, redovite profesorice na katedri za Građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u svojstvu voditeljice radne skupine za pripremu pregovora za poglavlje Pravo poslovnog nastana i sloboda pružanja usluga.

Objasnivši pojmove poslovnog nastana i pružanja usluga u kontekstu poglavlja Prava poslovnog nastana i sloboda pružanja usluga, predavači su pojasnili razlike između spomenutog poglavlja te poglavlja vezanog za slobodu kretanja osoba, odnosno, u užem smislu, radnika.

„Ciklus predavanja članova i članica pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji“ započeo je još krajem 2005. godine, a namijenjen je službenicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i tijelima državne uprave.



Priopćenja