Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Reakcija na upućivanje slovenske note glavnom tajniku UN-a Kofi Annanu o Zakonu o proglašenju ekološke zone i epikontinentskog pojasa Republike Slovenije

Vezano uz jučerašnje slovensko upućivanje note glavnom tajniku UN-a Kofi Annanu, kojom ga se kao depozitara izvješćuje o Zakonu o proglašenju ekološke zone i epikontinentskog pojasa Republike Slovenije, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske podsjeća da je Vlada Republike Hrvatske stajalište o ovome pitanju donijela i objavila još 25. kolovoza 2005. godine.

Vezano uz jučerašnje slovensko upućivanje note glavnom tajniku UN-a Kofi Annanu, kojom ga se kao depozitara izvješćuje o Zakonu o proglašenju ekološke zone i epikontinentskog pojasa Republike Slovenije, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske podsjeća da je Vlada Republike Hrvatske stajalište o ovome pitanju donijela i objavila još 25. kolovoza 2005. godine. Tada je od strane Vlade Republike Hrvatske, povodom donošenja Odluke Vlade Republike Slovenije o prihvaćanju prijedloga navedenoga Zakona, istaknuto da je isti pravno neutemeljen i ništavan.

Kada Republika Hrvatska bude o tome službeno izviještena od strane UN-a, reagirat će na odgovarajući način na sadržaj slovenske note.

Republika Hrvatska podsjeća na prijedlog upućen Republici Sloveniji da se spor oko razgraničenja između naših dviju država na moru podnese međunarodnom pravosudnom tijelu.



Priopćenja