Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji DA MVPEI, održano je predavanje Ružice Gelo na temu „Hrvatska poljoprivreda i EU“

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u utorak, 21. veljače 2006. godine, u sklopu „Ciklusa predavanja članova i članica pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji“ održano je predavanje Ružice Gelo na temu „Hrvatska poljoprivreda i EU“

Ravnatelj Diplomatske akademije Petar Turčinović uvodno je otvorio predavanje koje je održala Ružica Gelo, zamjenica direktora Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori u svojstvu članice Pregovaračke skupine zadužene za poglavlja pregovora Poljoprivreda i ruralni razvitak, Ribarstvo, Sigurnost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor te Zaštita potrošača i zdravlja.

U predavanju je Gelo naglasila značaj poglavlja Poljoprivreda i ruralni razvitak te se osvrnula na dosadašnji tijek screeninga za to područje koji je Europska komisija ocijenila vrlo uspješnim.

U nastavku predavanja objašnjeni su mehanizmi funkcioniranja poljoprivredne i ruralne politike Europske unije te je dan pregled institucionalnih prilagodbi vezanih uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

„Ciklus predavanja članova i članica pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji“ započeo je još krajem 2005. godine, a namijenjen je službenicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i tijelima državne uprave.



Priopćenja