Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Diplomatske akademije održano je predavanje na temu „IV poglavlje - Sloboda kretanja kapitala“

U četvrtak, 9. veljače 2006. godine, u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u sklopu „Ciklusa predavanja članova i članica pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji“ održano je predavanje Borisa Vujčića i Ivana Biluša na temu „IV poglavlje - Sloboda kretanja kapitala“

Ravnatelj Diplomatske akademije Petar Turčinović uvodno je otvorio predavanje koje su održali Boris Vujčić, zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke u svojstvu zamjenika glavnog pregovarača za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji i član Pregovaračke skupine zadužene za poglavlja pregovora Sloboda kretanja kapitala, Financijske usluge i Ekonomska i monetarna unija i Ivan Biluš, voditelj Odjela u Hrvatskoj narodnoj banci u svojstvu voditelja radne skupine za pripremu pregovora za poglavlje Sloboda kretanja kapitala.

Boris Vujčić istaknuo je u svom izlaganju što je zapravo bit bilateralnog screeninga osvrnuvši se na sadržaj samog poglavlja, pravnu stečevinu Zajednice koja se odnosi na to poglavlje te na stanje u hrvatskom zakonodavstvu. Ivan Biluš naglasio je kako je Europska komisija bila vrlo zadovoljna razumijevanjem predmetnog poglavlja naših stručnjaka na bilateralnom screeningu.

„Ciklusa predavanja članova i članica pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju RH Europskoj uniji“ započeo je još krajem 2005. godine a namijenjen je službenicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i tijelima državne uprave. Do sada su predavanja održali Vladimir Drobnjak, Pero Lučin, Tamara Obradović Mazal i Olgica Spevec.



Priopćenja