Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanica Ljerka Alajbeg u Bruxellesu predstavila autorski filmski rad Philippea Lannoya o Republici Hrvatskoj

Veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Ljerka Alajbeg, u ponedjeljak je, 6. veljače 2006. godine u Bruxellesu, predstavila autorski filmski rad Philippea Lannoya o Republici Hrvatskoj u sklopu ciklusa predavanja posvećenih zemljama svijeta "Voir le Monde"

Filmski rad Philippea Lannoya nastao je prilikom višekratnih posjeta Republici Hrvatskoj u protekle dvije godine, u suradnji s Uredom Hrvatske turističke zajednice.

Veleposlanica Alajbeg tom je prilikom naglasila da je Republika Hrvatska oduvijek pripadala europskom kulturnom krugu te da se svojim pristupanjem može Europsku uniju obogatiti svojim specifičnostima.

Prikazani komentirani filmski materijal na poseban je, i ne isključivo turistički način, predstavio prirodno i kulturno bogatstvo svih dijelova Republike Hrvatske.

Predavanjem Lannoya započeo je Hrvatski tjedan u Bruxellesu tijekom kojega je u utorak, 7. veljače, otvorena izložba "Hrvatski svjetionici" u zgradi Europske komisije Berlaymont, a u srijedu, 8. veljače, održat će se velika turistička radionica i već tradicionalna "Hrvatska večer". Od 9. - 13. veljače 2006. godine Republika Hrvatska će se predstaviti na Turističkom sajmu u Bruxellesu.



Priopćenja