Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Južnoafričkoj Republici održan je domjenak za hrvatske iseljenike

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Južnoafričkoj Republici u petak, 20. siječnja 2006. godine, održan je domjenak za hrvatske iseljenike kojom prigodom se predstavio novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Južnoafričkoj Republici, Ivan Picukarić

U pozdravnom govoru veleposlanik Picukarić prenio je hrvatskim iseljenicima pozdrave predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, dr. Ive Sanadera, i ministrice vanjskih poslova, mr. sc. Kolinde Grabar Kitarović, te ponudio hrvatskim iseljenicima otvorenu suradnju.

Veleposlanik Picukarić izvijestio je goste o odluci Vlade Republike Hrvatske kojom se Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pretoriji promaknulo u višu kategoriju, što je rezultiralo imenovanjem još jednog diplomata u Južnoafričkoj Republici.

Time su se, kako je napomenuto, stvorili uvjeti za kvalitetniji rad veleposlanstva, što je svakako i svojevrsno priznanje hrvatskoj zajednici u Južnoafričkoj Republici.

Veleposlanik Picukarić napomenuo je da će Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pretoriji i dalje raditi na zbližavanju iseljene i domovinske Hrvatske, te ponudio prijateljsku suradnju maloj ali kompaktnoj zajednici hrvatskih iseljenika.



Priopćenja