Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Diplomatske akademije održana je prezentacija novog projekta pod nazivom ONLINE DIPLOMATSKA AKADEMIJA – BAZA ZNANJA

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u četvrtak je, 12. siječnja 2006. godine, u prostorijama Ministarstva vanjski poslova i europskih integracija održana prezentacija novog projekta e-learninga i elektroničke baze znanja pod nazivom ONLINE DIPLOMATSKA AKADEMIJA – BAZA ZNANJA (ODA)

Na prezentaciji ovog projekta, koji se uklapa u nastojanja Vlade Republike Hrvatske da Republika Hrvatska postane zemlja znanja, prisustvovala je državna tajnica za ustroj, razvoj i upravljanje, Vera Varga, koja je vrlo pozitivno ocijenila projekt ODA. Ravnatelj Diplomatske akademije, Petar Turčinović, uvodno je istaknuo da novi projekt «učenja na daljinu» podrazumijeva brigu za diplomate, kako one u zemlji, tako i one na službi u inozemstvu. Idejni autor projekta, Daniel Miščin, je naglasio da novi portal Diplomatske akademije za e-learning odgovara najvišim svjetskim standardima. Razrađen je u suradnji s University of British Columbia iz Kanade, koje je jedno od vodećih svjetskih sveučilišta na polju e-learning tehnologije.

Cilj je novog portala omogućiti cjeloživotno obrazovanje svim sudionicima edukacijskog procesa, bez prostornih i vremenskih ograničenja, u cijelosti prilagođeno njihovome ritmu i obvezama. Gdje god se oni nalazili i u svako vrijeme ONLINE DIPLOMATSKA AKADEMIJA bi im omogućavala pristup relevantnim segmentima znanja, bilo da se radi o tekstualnim sadržajima, zvučnim i slikovnim zapisima predavanja, seminarima, o virtualnim radnim grupama ili o nekim drugim multimedijskim edukativnim sadržajima.



Priopćenja