Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica , mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, primila je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Srbije i Crne Gore u Republici Hrvatskoj

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, primila je u utorak, 20. prosinca 2005. godine, u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Srbije i Crne Gore u Republici Hrvatskoj, Radivoja Cvetićanina, koji je tom prigodom uručio kopije vjerodajnica

Uvodno je veleposlanik Cvetićanin kazao kako su bilateralni odnosi između dvije zemlje na visokoj razini i kako se kreću u dobrom pravcu, te kako će nastojati osobno doprinijeti njihovom daljnjem unapređenju.

Ministrica Grabar-Kitarović je, zaželjevši veleposlaniku Cvetićaninu dobrodošlicu, istaknula kako su odnosi Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore od ključnog značaja za mir, suradnju i napredak u regiji. Uz potrebu za rješavanjem preostalih otvorenih pitanja, ministrica je napomenula kako obje države imaju budućnost u euroatlantskim integracijama. Ministrica Grabar-Kitarović je, spomenuvši napredak Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji, kazala kako Republici Hrvatskoj predstoji intenzivan posao, te kako postoji spremnost za prenošenje iskustava stečenih u tom procesu.

Veleposlanik Cvetićanin je ministrici Grabar-Kitarović iznio prioritete svog mandata te je ustvrdio kako Srbija i Crna Gora iskreno pozdravlja napredak Republike Hrvatske i izrazio nadu da će Republika Hrvatska za trajanja njegova mandata pristupiti Europskoj uniji.



Priopćenja