Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održan 4. Diplomatski gospodarski klub

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u srijedu, 14. prosinca 2005. godine, održan je 4. Diplomatski gospodarski klub u prostorima tvrtke Končar d.d., u Zagrebu

Skupu su se uvodno obratili pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija u Upravi za međunarodnu gospodarsku suradnju, David Sopta, predsjednik Uprave Končara d.d., Darinko Bago, i direktor tvrtke Potomac d.o.o., Zlatko Penavić, uz sudjelovanje predstavnika diplomatskog zbora i trgovinskih predstavništava akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Cilj Diplomatskog gospodarskog kluba je unaprijediti komunikaciju između diplomatske zajednice, osobito gospodarskih savjetnika, i hrvatske poslovne zajednice kao preduvjet za realizaciju uspješnih poduzetničkih poduhvata i gospodarskih projekata uz aktivno djelovanje tijela državne uprave na način da se kroz prezentacije i susrete prikažu potencijali hrvatskog gospodarstva.

Sastanci Diplomatskog kluba započeli su s održavanjem 2004. godine. Teme o kojima se raspravljalo na prva dva sastanka bile su slobodne zone, malo i srednje poduzetništvo, održivi razvitak hrvatskih ruralnih područja te je prezentirano djelovanje Zagrebačkog Velesajma. Na trećem sastanku Diplomatskog gospodarskog kluba održanom 19. srpnja 2005. godine u okviru izlaganja raspravljalo se o novom režimu plovidbe jahti i brodica u hrvatskim teritorijalnim vodama i suzbijanje crnog čartera, perspektivama razvoja i ulaganja u turizam, pripremama turističke sezone 2005. – 2006. te o sigurnosti plovidbe na Jadranu. Na 4. sastanku Diplomatskog gospodarskog sastanka održane su prezentacije tvrtki Končar d.d. i Potomac d.o.o.



Priopćenja