Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila u oproštajni posjet dosadašnjeg veleposlanika Srbije i Crne Gore, Milana Simurdića

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, primila u oproštajni posjet dosadašnjeg veleposlanika Srbije i Crne Gore u Republici Hrvatskoj, Milana Simurdića

Ministrica Grabar-Kitarović zahvalila je veleposlaniku Simurdiću za značajan osobni doprinos razvitku bilateralnih odnosa te kazala kako su odnosi Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore okosnica odnosa u regiji te je pritom istaknula njihovu buduću europsku perspektivu.

Veleposlanik Simurdić složio se kako je ostvaren veliki napredak u međusobnim odnosima dviju zemalja i zahvalio na konstruktivnosti. Ponovivši zadovoljstvo rezultatima, iznio je uvjerenje kako obje zemlje imaju euro-atlantsku perspektivu, a Republiku Hrvatsku je ocijenio motorom integracijskih procesa u regiji. Spomenuo je važnost položaja manjina i potpisanog sporazuma o njihovoj zaštiti, te konstatirao kako su političke elite u obje zemlje iskreno opredijeljene za njegovu provedbu.

Veleposlanik Simurdić visoko je ocijenio razinu i dinamiku bilateralnih posjeta, istaknuvši da su se samo u posljednjih nekoliko tjedana susreli premijeri Republike Hrvatske i Republike Srbije, ministri vanjskih poslova dviju zemalja, te da se danas u Zagrebu susreću predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, i predsjednik Srbije i Crne Gore, Svetozar Marović, te je zaključno izrazio želju i nadu da se s ovakvom praksom nastavi.



Priopćenja