Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica za europske integracije u MVPEI-u, sastala se s ministrom za europske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Irske

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Marija Pejčinović Burić, sastala se danas, 12. prosinca 2005. godine u Zagrebu, s ministrom za europske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Irske, Noelom Treacyem

Na sastanku državne tajnice Pejčinović Burić i ministra Treacya istaknuti su dobri bilateralni odnosi između dvije zemlje i vrlo dobra suradnja u području europskih integracija.

Ministar Treacy čestitao je Republici Hrvatskoj na otvaranju pristupnih pregovora s Europskom unijom te je ponudio Republici Hrvatskoj tehničku pomoć i prenošenje irskih iskustava iz članstva u Europskoj uniji.

Državna tajnica Pejčinović Burić upoznala je ministra Treacya s uspostavljenom pregovaračkom strukturom u Republici Hrvatskoj te s dosadašnjim pripremama koje smo proveli za uspješno vođenje pregovora s Europskom unijom. Također je govorila o dosadašnjem tijeku prve faze pregovora, analitičkom pregledu usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije, te o planiranom tijeku pregovora u 2006. godini.



Priopćenja