Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Izručenju generala hrvatske vojske u mirovini Ante Gotovine predstavnicima Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu, nazočio je konzularni djelatnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Haagu

Danas, u subotu, 10. prosinca 2005. u 13 sati, izručenju generala hrvatske vojske u mirovini Ante Gotovine predstavnicima Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu nazočio je konzularni djelatnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Haagu, kojemu je omogućeno da nakratko razgovora s generalom

Konzul je prenio generalu Gotovini da će mu Veleposlanstvo ukazati svu uobičajenu i potrebnu konzularnu i pravnu pomoć, kako do otvaranja očekivane statusne sjednice Suda, tako i tijekom cijelog postupka.

Tom prigodom general Gotovina zamolio je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske da prenese svim hrvatskim medijima njegovu poruku da ne uznemiruju njegovu obitelj.

Sljedeći susret predstavnika Veleposlanstva Republike Hrvatske s generalom Gotovinom predviđen je za ponedjeljak, 12. prosinca 2005. godine, kada bi moglo uslijediti i prvo pojavljivanje generala Ante Gotovine pred sudskim vijećem.



Priopćenja