Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Hido Biščević sastao se s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Slovenije, Božom Cerarom

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, Hido Biščević, i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Slovenije, Božo Cerar, sastali su se u četvrtak, 8. prosinca 2005. godine u Ljubljani, u okviru redovitog dijaloga između predstavnika dviju država

Na sastanku su razmijenjena stajališta povodom aktualnih prijedloga za rješavanje preostalih otvorenih pitanja, uključujući međudržavnu granicu i dugovanje Ljubljanske banke.

Sugovornici su razmotrili i aktualna pitanja povezana s provedbom Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji, te potaknuli njihovo rješavanje kroz rad Stalne mješovite komisije i drugih tijela za provedbu sporazuma. Strane su suglasne da o tim pitanjima nastave dijalog s Europskom komisijom.

Dogovoreno je da se na sljedećem sastanku Mješovite komisije za vodno gospodarstvo razmotre tehnički uvjeti za sanaciju nasipa ugroženih poplavama na rijeci Muri. Također je dogovoreno da hrvatska strana razmotri slovenski prijedlog o izgradnji graničnog prijelaza Zlogonje - Meje.



Priopćenja