Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, Ivan Kujundžić, predao vjerodajnice predsjedniku Republike Makedonije, Branku Crvenkovskom

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, Ivan Kujundžić, predao je danas, 6. prosinca 2005. godine, vjerodajnice predsjedniku Republike Makedonije, Branku Crvenkovskom, čime je službeno preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Makedoniji

Tijekom svečanosti predaje vjerodajnica, predsjednik Crvenkovski izrazio je posebno zadovoljstvo naglašeno dobrim odnosima i suradnjom između Republike Hrvatske i Republike Makedonije, kao i najavom intenziviranja suradnje u više područja, te zajedničkom nastupu u regiji.

Predsjednik Crvenkovski posebno je naglasio značaj gospodarske suradnje zbog tradicionalne komplementarnosti gospodarstava dviju zemalja, istaknuvši to kao poseban prioritet u bilateralnoj suradnji.

U kontekstu razgovora o procesu pristupanja dviju država euroatlantskim integracijama, predsjednik Crvenkovski je čestitao Republici Hrvatskoj na otpočinjanju pristupnih pregovora s Europskom unijom.



Priopćenja