Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se s povjerenikom Europske komisije za znanost i istraživanje, Janezom Potočnikom

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se danas, 18. studenog 2005. godine u Zagrebu, s povjerenikom Europske komisije za znanost i istraživanje, Janezom Potočnikom

Povjerenik Europske komisije Potočnik čestitao je Republici Hrvatskoj na otvaranju pristupnih pregovora s Europskom unijom, pri tom naglasivši da je osobno sretan što je pregled usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europskih zajednica (eng. screening) započeo otvaranjem poglavlja znanosti i istraživanja za koje je on zadužen.

Ministrica Grabar-Kitarović je, govoreći o važnosti znanosti i istraživanja za razvoj cijelog društva, rekla kako Vlada Republike Hrvatske nastoji potaknuti i privatni sektor na veća ulaganja ta područja.

Razgovarajući o informiranosti građana o europskim integracijama, sugovornici su se složili da je potrebno poboljšati komunikaciju s građanima kako bi im se predočile sve prednosti i nedostatci članstva u Europskoj uniji.



Priopćenja