Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi, Vesela Mrđen Korać, predala vjerodajnice glavnoj guvernerici Kanade, Michaëlle Jean

Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi, Vesela Mrđen Korać, u ponedjeljak je, 14. studenog 2005. godine u Ottawi, predala vjerodajnice glavnoj guvernerici Kanade, Michaëlle Jean, čime je službeno preuzela dužnost izvanredne i opunomoćene veleposlanice Republike Hrvatske u Kanadi

Prilikom predaje vjerodajnica, u prijateljskom i otvorenom razgovoru, veleposlanica Mrđen Korać upoznala je glavnu guvernericu Kanade Jean s naporima Vlade Republike Hrvatske u provedbi programa povratka izbjeglica odnosno osiguranju uvjeta za održivi povratak koji uključuju prije svega rješavanje problema zapošljavanja i razminiranja na područjima stradalim u ratu.

Veleposlanica Mrđen Korać izvijestila je o ostvarenoj punoj suradnji sa međunarodnim sudom u Haagu, reformi pravosuđa i ispunjavanju političkih kriterija temeljem čega je i donijeta odluka o početku pristupnih pregovora s Europskom unijom. Veleposlanica Mrđen Korać zahvalila je glavnoj guvernerici Jean na dosadašnjem angažmanu Kanade u razminiranju u Republici Hrvatskoj i podršci za članstvo u NATO savezu.

Veleposlanica Mrđen Korać prenijela je pozdrave predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića, i izrazila nadu da će u skoroj budućnosti biti organiziran susret na najvišoj razini.



Priopćenja