Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se s ministricom za europske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Francuske, Catherine Colonna.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se, 22. rujna 2005. godine na marginama 60. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda, s ministricom za europske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Francuske, Catherine Colonna

Ministrica Grabar-Kitarović upoznala je francusku kolegicu s naporima koje Republika Hrvatska čini u provedbi Akcijskog plana a u cilju postizanja konsenzusa država članica Europske unije za početak pristupnih pregovora s Republikom Hrvatskom.

Ministrica Colonna kazala je kao dvije zemlje dijele iste interese te je izrazila nadu kako će Europska unija, vrednujući napore koje Republika Hrvatska ulaže, donijeti odluku o početku pristupnih pregovora. Time bi, kako je naglasila, bio poslan pozitivan signal svim državama u regiji, čija se postignuća u procesu pristupanja Europskoj uniji moraju vrednovati individualno.

Na kraju sastanka potvrđeni su dobri bilateralni odnosi dviju država te je naglašeno kako između Republike Hrvatske i Republike Francuske nema otvorenih pitanja.




Priopćenja