Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sudjelovala je na sastanku Američko-Jadranske povelje

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sudjelovala je jučer, 16. rujna 2005., na sastanku članica Američko-Jadranske povelje, na kojem su sudjelovali i ministrica vanjskih poslova Republike Makedonije Ilinka Mitreva, ministar vanjskih poslova republike Albanije Besnik Mustafaj i državni podtajnik za politička pitanja u State Departmentu R. Nicholas Burns.

Tijekom sastanka bilo je riječi o napretku kojeg su zemlje postigle tijekom prilagođavanja standardima Sjevernoatlantskog saveza. Ministrica Grabar-Kitarović je istaknula da je Republika Hrvatska ohrabrena da nastavi s naporima koje čini u ispunjavanju kriterija za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

Ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je prisutne o mirovnim misijama u kojima Republika Hrvatska aktivno sudjeluje te time daje značajan doprinos naporima u uspostavi globalnog mira.




Priopćenja