Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, susrela se ministrom vanjskih poslova Republike Singapur Georgom Yong-Boon Yeom i ministrom vanjskih poslova Socijalističke Republike Vijetnam Nguyenom Dy Nienom

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, susrela se jučer, 16. rujna 2005., na marginama Plenarnog sastanka na vrhu Ujedinjenih naroda s ministrom vanjskih poslova Republike Singapur Georgom Yong-Boon Yeom i ministrom vanjskih poslova Socijalističke Republike Vijetnam Nguyenom Dy Nienom

Tijekom sastanka ministrice Grabar-Kitarović i ministra Yong-Boon Yeoa potvrđeni su dobri politički odnosi između Republike Hrvatske i Republike Singapur, koji su bez otvorenih pitanja.

Ministrica Grabar-Kitarović upoznala je kolegu Yong-Boon Yeoa s pripremom bilateralnih sporazuma o suradnji u području znanosti i tehnologije te sporazuma o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica.

Ministar vanjskih poslova Republike Singapur Yong-Boon Yeo ponudio je bilateralnu i ostalu potrebnu pomoć posadi broda „Mirna“, koji je u četvrtak, 15. rujna 2005., isplovio iz indonezijske luke Surabayi i plovi prema luci Singapur.

Na sastanku ministrice Grabar-Kitarović s ministrom vanjskih poslova Socijalističke Republike Vijetnam Dy Nienom zaključeno je kako su odnosi dviju država dobri, ali je i naglašena mogućnost unapređenja međusobne trgovinske razmjene te suradnje na području znanosti i tehnologije.

Ministrica Grabar-Kitarović upoznala je ministra Dy Niena sa stanjem u regiji, kazavši kako je Republika Hrvatska spremna preuzeti odgovornost za stabilnost regije.

Ministar Dy Nien zauzeo se za unapređenje bilateralne suradnje dviju zemalja te pozvao ministricu Grabar-Kitarović u bilateralni posjet Vijetnamu.




Priopćenja