Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sastanak ministrice Grabar-Kitarović s državnim podtajnikom za politička pitanja u State Departmentu R. Nicholasom Burnsom

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović susrela se danas, 29. srpnja 2005. godine, tijekom radnog posjeta Washingtonu, s državnim podtajnikom za politička pitanja u State Departmentu R. Nicholasom Burnsom

Radni sastanak ministrice Grabar-Kitarović s državnim podtajnikom za politička pitanja u State Departnemtu R. Nicholasom Burnsom je nastavak dijaloga i suradnje temeljen na nedavnom susretu predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. Ive Sanadera i visokih državnih predstavnika Sjedinjenih Američkih Država.

Ministrica Grabar-Kitarović i državni podtajnik za politička pitanja R. Nicholas Burns su tijekom sastanka raspravljali o sveukupnim bilateralnim odnosima dviju zemalja, koje zajedno rade na jačanju partnerskih odnosa.

Razgovarali su o svim važnim pitanjima u prijateljskom i konstruktivnom ozračju, imajući u vidu i regionalnu suradnju, ali i hrvatsku perspektivu u euro-atlantskim integracijama. Potvrdeni su vrlo dobri odnosi te želja za nastavkom partnerskih odnosa dviju zemalja i kontekstu jačanja sigurnosti i stabilnosti šireg prostora jugoistočne Europe.



Priopćenja