Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik MVPEI-a Gordan Bakota predvodio hrvatsko izaslanstvo u Republiku Albaniju

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, Gordan Bakota, predvodio je danas, 10. lipnja 2005., hrvatsko izaslanstvo u Republiku Albaniju gdje je u Tirani razgovarao s državnim tajnikom albanskog Ministarstva vanjskih poslova, Rolandom Bimom

U prijateljskom ozračju dva su izaslanstva raspravljala o organizacijskoj strukturi i ustroju te proračunskim sredstvima u oba Ministarstva. Hrvatska strana predstavila je postignuća na putu prema euro-atlantskim integracijama i ponudila prenijeti iskustva u tom procesu albanskim diplomatima. U tom smislu albanskoj je strani ponuđeno višestruko povećanje broja albanskih diplomata koji će pohađati ljetnu školu diplomacije u Dubrovniku.

Dvije strane su raspravljale i o viznoj politici te je dogovoreno održavanje dvostranih konzularnih konzultacija. Prihvaćen je prijedlog hrvatske strane da se prvi krug konzultacija održi u Zagrebu. Državni tajnik Gordan Bakota susreo se u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Albanije i sa zamjenikom albanskog šefa diplomacije, Luanom Hajdaragom s kojim je razgovarao o pitanjima vezanim uz Europsku uniju i stanje u susjednim zemljama.




Priopćenja