Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović u jednodnevnom posjetu Buenos Airesu razgovarala s počasnim konzulima RH i predstavnicima hrvatske zajednice u Argentinskoj Republici

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar- Kitarović tijekom jednodnevnog posjeta Argentinskoj Republici susrela se s počasnim konzulima Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici i Istočnoj Republici Urugvaj, te s predstavnicima hrvatske zajednice u Buenos Airesu

Mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u Buenos Airesu s dr. Lucijom Žižić i Catalinom Lonac, počasnim konzulicama Republike Hrvatske u Rosariu i Tucumanu (Argentinska Republika) te s gospodinom Eduardom Antonićem počasnim konzulom Republike Hrvatske u Montevideu, u Istočnoj Republici Urugvaj.

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović izrazila je okupljenim predstavnicima hrvatske zajednice u Buenos Airesu zadovoljstvo što u Argentinskoj Republici može proslaviti desetu obljetnicu vojno-redarstvene akcije Bljesak. Svojim posjetom ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović pokazala je važnost uloge hrvatske zajednice u Argentini te joj zahvalila na pomoći koju je pružila Republici Hrvatskoj u trenutku kada je to bilo najpotrebnije.

Hrvatska zajednica u Argentini, kao jedna od najbrojnijih hrvatskih zajednica, broji oko 250.000 Hrvata od kojih većina živi u glavnom gradu Argentinske Republike, Buenos Airesu i danas je vrlo senzibilizirana za sva bitna pitanja hrvatske države.



Priopćenja