Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila u Zagrebu u oproštajni posjet veleposlanika Perua, Guillerma Russoa Checa.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr.sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je danas, 25. travnja 2005., u oproštajni posjet veleposlanika Republike Peru u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti, Guillerma Russoa Checa

Ministrica mr.sc. Grabar-Kitarović zahvalila se veleposlaniku Russou Checi na njegovom doprinosu u razvijanju međusobnih odnosa između Republike Hrvatske i Perua, nadajući se daljnjem razvitku suradnje, posebice u pogledu ugovorne regulative. Obje strane su istaknule veliki značaj hrvatske zajednice u Peruu, koja u znatnom dijelu upravlja nekim važnim granama peruanskog gospodarstva te može biti most suradnje dviju država na gospodarskom planu.

Na kraju susreta veleposlanik Checa zahvalio je ministrici na prijemu te izrazio punu podršku Republici Hrvatskoj na putu u Europsku uniju.

Ministrica mr.sc. Grabar-Kitarović zaželjela je veleposlaniku Checi uspjeh u budućem radu te mu u znak zahvalnosti i uspomene na Republiku Hrvatsku poklonila knjigu o Zagrebu.



Priopćenja