Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr.sc. Kolinda Grabar-Kitarović na redovitom sastanku županijskih Savjeta za europske integracije

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske organizira danas i sutra, 18. i 19. travnja 2005. godine, redoviti sastanak županijskih Savjeta za europske integracije u hotelu „Jezero“ na Plitvičkim jezerima

Uvodno će se sudionicima obratiti ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr.sc. Kolinda Grabar-Kitarović. Sudionici sastanka bit će predsjednici i tajnici Savjeta za europske integracije.

Na sastanku će kao predavači sudjelovati i stručnjaci iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Središnjeg državnog ureda za upravu, predstavnici Delegacije Europske komisije u Zagrebu, stručnjaci iz Nacionalne agencije za regionalni razvoj Republike Slovenije i Republike Mađarske te gosti iz austrijske savezne pokrajine Štajerske.

Tijekom dvodnevnog sastanka bit će govora o aktualnim temama vezanim uz proces pridruživanja i pristupanja Europskoj uniji, mogućnostima korištenja fondova Europske unije, iskustvima županijskih Savjeta za europske integracije u dosadašnjem radu, prezentaciji rada županijskih Savjeta za europske integracije, iskustvima Slovenije i Mađarske u korištenju pred-pristupnih fondova, o Euro regijama i drugim temama od interesa za regionalnu i lokalnu razinu.




Priopćenja