Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je sućut kardinalu Eduardu Marthinezu Somalu povodom smrti Njegove Svetosti Ivan Pavla II

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović je danas 2. travnja 2005. izrazila sućut kardinalu Eduardu Marthinezu Somalu, komorniku Svete Rimske Crkve, povodom smrti Njegove Svetosti Ivan Pavla II

U pismu sućuti stoji:

Vaša Ekcelencijo,

U povodu smrti Njegove Svetosti Ivana Pavla II, u ime Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske i u svoje osobno ime izražavam Vam najdublju sućut.

Smrt Svetoga Oca velik je gubitak za cjelokupno čovječanstvo, jer je svojom ustrajnošću i snagom u obavljanju odgovorne dužnosti i svetog poslanja zastupao i branio istinu, slobodu, pravdu i mir u svijetu.

Hrvatski narod sa zahvalnošću će se sjećati Ivana Pavla II, koji je u presudnim trenucima podržao i razumio našu želju za suverenom i neovisnom državom, te trima posjetima iskazao svoju brigu i skrb za opstojnost i boljitak Republike Hrvatske.

Uvjerena sam da će prijateljstvo, suradnja i uzajamno poštovanje Svete Stolice i Republike Hrvatske i ubuduće trajati na opću dobrobit.

Primite, Vaša Ekcelencijo, u ovoj tužnoj prigodi, izraze mog osobnog poštovanja.



Priopćenja