Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Bakota u Moskvi razgovarao s visokim dužnosnicima MVP-a Ruske Federacije

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota boravi danas, 25. veljače 2005. u službenom posjetu Moskvi gdje je imao susrete s visokim dužnosnicima Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije

Državni tajnik Gordan Bakota je s generalnim direktorom ruskog Ministarstva vanjskih poslova Dokuom Zavgajevim razgovarao o dinamici uzajamnih susreta i visokih posjeta. Državni tajnik Bakota i generalni direktor Zavgajev su potvrdili iznimno visoku razinu bilateralnih odnosa i izrazili interes za proširenjem suradnje dvaju ministarstava, posebno suradnje dviju Diplomatskih akademija te se suglasili o potrebi skorog potpisivanja bilateralnih ugovora koji su u pripremi.

Državni tajnik Bakota je razgovarao s generalnim direktorom Glavne uprave za odnose s Diplomatskim zborom pri Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije Ivanom Sergejevim o trajnom rješavanju smještaja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi i Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu. Državni tajnik Bakota susreo se i sa zamjenikom direktora Odjela za kadrove Vladimirom Voronkovim koji ga je upoznao s nedavnim administrativnim reformama u Rusiji, a slijedom njih i reformama u Ministarstvu vanjskih poslova. Bakota i Voronkov su razgovarali i o kadrovskoj politici i strukturi kadrova hrvatske i ruske diplomacije.

Nedavno održane političke konzultacije između dvaju ministarstava, današnji posjet državnog tajnika Bakote i skorašnje konzularne konzultacije potvrđuju visoku dinamiku u odnosima Republike Hrvatske i Ruske Federacije.



Priopćenja