Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice Margeta primio veleposlanika Savezne Republike Brazil

Pomoćnik ministrice Dražen Margeta primio je danas, 21. veljače 2005., u Zagrebu u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija veleposlanika Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču Celso Marcosa de Souzu koji mu je predao kopije vjerodajnica

Pomoćnik ministrice Margeta i veleposlanik De Souza je izrazili su uvjerenje da će suradnja dviju zemalja porasti s obzirom da Brazil ima razvijene političke i gospodarske odnose s Europskom unijom. Margeta je De Souzi iznio hrvatska stajališta u odnosu na pristupanje Europskoj uniji kao i aktivnosti koje Vlada Republike Hrvatske provodi u tom cilju.

Pred najavljenu reformu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda ustanovljeno je da Hrvatska i Brazil imaju vrlo bliska stajališta. U cilju intenziviranja bilateralne suradnje dogovorene su političke konzultacije između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Brazila tijekom kojih će biti razmotrene konkretne mogućnosti daljnje suradnje.



Priopćenja