Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar dr. Žužul u Beču na konzultacijama pred početak rada Panela uglednih osoba OESS-a

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul boravi danas, 11. veljače 2005., u Beču na konzultacijama vezanim uz početak rada Panela uglednih osoba, najvišeg savjetodavnog tijela Organizacije za europsku sigurnost i suradnju

Ministar dr. Žužul je prije tjedan dana imenovan u sedmeročlano tijelo, Panel uglednih osoba, koje treba procijeniti buduće izazove što nadolaze, dati novi poticaj političkom dijalogu i formulirati stratešku viziju Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u 21. stoljeću. Uz ministra dr. Žužula članovi Panela su Nikolaj Afanasjevski iz Ruske Federacije, Hans van den Broek iz Kraljevine Nizozemske, Knut Vollebaek iz Kraljevine Norveške, Wilhelm Hoeynck iz Savezne Republike Njemačke, Kuanysh Sultanov iz Republike Kazakstan i Richard Williamson iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ministar dr. Žužul je danas u Beču na poziv Glavnog tajnika Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Jana Kubiša posebni gost na tradicionalnom domjenku i svečanosti Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.



Priopćenja