Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr. Berković predao vjerodajnice Švedskom kralju Carlu XVI Gustafu

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj dr. Svjetlan Berković predao je u Stockholmu vjerodajnice švedskom kralju Carlu XVI Gustafu

Veleposlanik dr. Svjetlan Berković je izvijestio švedskog kralja Carla XVI Gustafa o očekivanjima Hrvatske da će Europsko vijeće sredinom prosinca odrediti datum početka pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Veleposlanik dr. Berković je rekao da je pristupanje euroatlantskim integracijama glavni vanjsko-politički cilj Hrvatske i naglasio kontinuirani doprinos Republike Hrvatske demokratizaciji i stabilnosti u regiji. Veleposlanik je ukazao na značaj nedavnog posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. Ive Sanadera Srbiji i Crnoj gori i istaknuo potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti prava manjina. Dr. Berković je prenio poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića švedskom kralju Carlu XVI Gustafu za posjet Hrvatskoj.

Kralj Carl XVI Gustaf je u razgovoru s hrvatskim Veleposlanikom pokazao interes za Hrvatsku i stanje u regiji. Izrazio je zadovoljstvo provođenjem reformi u Republici Hrvatskoj i iskazao uvjerenje da će Hrvatska uskoro postati članicom Europske unije.



Priopćenja