Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Ibler u australskom je parlamentu iznio aktualne činjenice i mogućnosti hrvatskog gospodarstva...

Veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji dr. Mladen Ibler danas je, u srijedu, 19. veljače, u australskom Saveznom parlamentu tamošnjim zastupnicima iznio aktualne činjenice i razvojne mogućnosti hrvatskog gospodarstva, govorio o djelovanju tržišta u nas te objasnio mogućnosti australskih investicija u okviru sustava stranih ulaganja u našoj zemlji, posebno u turizmu.

Govoreći australskim parlamentarcima, hrvatski veleposlanik je naročito istaknuo poslovno strateški značaj hrvatskih luka na Jadranu i međunarodnih prometnih koridora na teritoriju Republike Hrvatske koje Australija može koristiti za prijevoz i plasman vlastitih proizvoda na europskom i, naravno, hrvatskom tržištu. Veleposlanik Ibler je govorio na poziv parlamentarnog Odbora za vanjsku politiku, obranu i gospodarstvo čijim je članovima u sažetom izlaganju spomenuo i postojeća ulaganja australskih poduzetnika, ponajviše onih hrvatskog podrijetla, koji već ulažu u hrvatsko gospodarstvo pokazujući zanimanje za područje jadranske obale, a te za izgradnju i uređenje terena za golf.

Australski parlamentarni zastupnici, članovi spomenutog Odbora, postavljali su veleposlaniku Ibleru pitanja o broju turista koji godišnje dolaze u Hrvatsku, o kontejnerskom prometu riječke luke, o stanju u poljoprivredi te o zakonskim propisima.

Kako se očekuje, a prema najavi hrvatskog Veleposlanstva u Canberri, članovi Odbora za vanjsku politiku, obranu i gospodarstvo Saveznog parlamenta Australije posjetit će uskoro Republiku Hrvatsku.
 



Priopćenja