Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Nacionalni koordinator za PoS Gordan Markotić primio je gđu. Elisabeth Rehn, posebnu izvjestiteljicu UN-a za ljudska prava...

Nacionalni koordinator za Pakt o stabilnosti Gordan Markotić primio je 10. ožujka 2003. u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Elisabeth Rehn, bivšu finsku ministricu obrane i posebnu izvjestiteljicu UN-a za ljudska prava na području bivše Jugoslavije. Gđa. Rehn odnedavno obnaša dužnost nove predsjedateljice I. Radnog stola o demokratizaciji i ljudskim pravima Pakta o stabilnosti, dok se njeno formalno imenovanje očekuje prigodom sastanka Regionalnog stola PS u Cavtatu 27. svibnja o.g.

Nacionalni koordinator Markotić detaljno je izvijestio gđu. Rehn o prioritetnim aktivnostima Republike Hrvatske u okviru I. Radnog stola Pakta o stabilnosti i novim inicijativama u okviru istog, među koje spada inicijativa o pomirbi, a kojom će predsjedati gđa. Rehn. Posebni naglasak stavljen je na problematiku povrataka izbjeglih i prognanih osoba, jednakost spolova i medije.



Priopćenja