Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U nazočnosti ministra Picule održan sastanak članova PRS za krizu u Iraku...

Danas je poslije podne, utorak, 18. ožujka 2003. godine, u nazočnosti ministra vanjskih poslova RH Tonina Picule održan redovan sastanak članova Privremene radne skupine za krizu u Iraku koje djeluje u MVP-u od siječnja ove godine.

Na sastanku su razmijenjene informacije o stanju u iračkoj regiji kao i aktivnostima Republike Hrvatske u svezi krize u Iraku. Istaknuto je da je MVP do sada analitički obradio gotovo sve aspekte krize i u tom smislu sačinio informacije koje su dostavljene relevantnim državnim tijelima, ali se mogu naći i na stranicama MVP-a pod www.mvp.hr . U tim se informacijama nalaze i brojni tekstovi iz inozemnih medija i izvora koji daju i širu sliku same krize. Tijekom sastanka razmotreno je najnovije stanje na Bliskom istoku kao i sve očitija najava vojne intervencije.

Kako bi javnosti pružili i dodatne informacije u svezi konzularnih pitanja vezanih uz iračku krizu otvoren je i telefon na koji se mogu dobiti odgovori po tim pitanjima. Broj telefona koji se nalazi pri Odjelu za konzularna pitanja MVP-a je 01 / 482 63 81.Priopćenja