Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik RH predao vjerodajnice emiru Države Katar

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Egiptu, dr. Ivica Tomić, predao je 25. ožujka 2003. u Dohi vjerodajnice emiru Države Katar, njegovoj visosti šeiku Hamad bin Khalifa Al-Thaniu, kao nerezidentni veleposlanik u Državi Katar, sa sjedištem u Kairu.

Veleposlanik Tomić je katarskom emiru prenio pozdrave i želje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za prosperitetom katarske države i njenog naroda. Katarski emir je uzvratio pozdrave pozvavši pritom hrvatskog predsjednika u službeni posjet Kataru.

Emir Hamad bin Khalifa Al-Thani iskazao je interes za uzajamnim otvaranjem veleposlanstava dviju država u Zagrebu i Dohi. Katarski emir je pohvalio stručnost i sposobnost hrvatskih poduzeća te izrazio želju da sudjeluju u izgradnji Katara.

Veleposlanik Tomić se prilikom boravka u Kataru susreo s grupom hrvatskih državljana koji su tamo na privremenom radu te s njima razgovarao o sigurnosnim mjerama u vezi s ratnim događanjima u Iraku. Hrvatski je veleposlanik razgovarao i s veleposlanikom Bosne i Hercegovine u Kataru o pružanju konzularne pomoći hrvatskim državljanima u izvanrednim situacijama.



Priopćenja