Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Picula primio u oproštajni posjet veleposlanika Japana u Zagrebu Nj.E. Shojira Imanishija

Ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula primio je 16. travnja 2003. godine u oproštajni posjet veleposlanika Japana u Zagrebu Nj.E. Shojira Imanishija, s kojim je razgovarao o dosadašnjim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Japana kao i o perspektivi daljnjeg razvitka odnosa dviju država.

Ministar Picula je kazao da će daljnja suradnja Republike Hrvatske i Japana biti intenzivna i kvalitetna upravo zahvaljujući nastojanjima i djelovanju veleposlanika Imanishija, te mu odao priznanje što je postavio i ostavio dobre temelje za razvitak odnosa. Ministar se složio s japanskim veleposlanikom da bi obostrani službeni posjeti dužnosnika i stručnjaka trebali biti češći jer osobni kontakti najbolje pridonose svestranosti i obogaćivanju odnosa među državama.

Veleposlanik Imanishi je dodao kako je Republika Hrvatska na pravom putu za ulazak u Europsku uniju i NATO. Ministar Picula izrazio je zadovoljstvo što je veleposlanik Imanishi upoznao Hrvatsku pa je sada vidi u boljem svjetlu te mu još jednom zahvalio na iznimnom i prijateljskom zalaganju za dobrobit Hrvatske.Priopćenja