Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Mvp RH Tonino Picula primio je predsjednika Upravnog odbora Srpskog demokratskog foruma...

Ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula primio je 9. svibnja 2003. predsjednika Upravnog odbora Srpskog demokratskog foruma, g. Veljka Džakulu koji je informirao ministra o problemima povratka imovine i obnove razrušenih kuća u područjima od posebne državne skrbi te o problemu stanarskih prava.

Ministar Picula je ukazao na to da je većina onih koji su se željeli vratiti to već i učinila dodavši kako su prema podacima Ministarstva za javne radove, obnovu i graditeljstvo rješenjima za obnovu obuhvaćeni gotovo svi zahtjevi, ali obnova još nije otpočela na svim područjima.

Hrvatski je ministar vanjski poslova također istakao kako stanarska prava i imovina nisu isto, pa je u tom pogledu stav Vlade RH jasan, ali se određenim mjerama u područjima od posebne državne skrbi omogućava povratnicima rješavanje njihovog stambenog pitanja na primjereni način.

Na upit g. Đakule o eventualnim izmjenama viznog režima za građane Srbije i Crne Gore, ministar Picula je odgovorio kako je u pripremi daljnja liberalizacija viznog režima sa SCG, no ukidanje viza za sada ne dolazi u obzir.



Priopćenja