Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio 26. lipnja 2003. počasnog konzula Republike Hrvatske...

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio 26. lipnja 2003. počasnog konzula Republike Hrvatske u Republici Koreji, g. Myun-kwan Hyuna.

Na početku razgovora ministar Picula je detaljno informirao svog sugovornika o trenutačnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Republici Hrvatskoj, naporima koji se ulažu za što brže priključivanje EU, kao i promjenama u zakonodavstvu koje će olakšati privlačenje stranog kapitala u Republiku Hrvatsku.

G. Myun-kwan Hyun i ministar Picula složili su se da je potrebno uložiti dodatne napore za poboljšanje bilateralne suradnje, posebice na gospodarskom i kulturnom, ali i na ostalim područjima između Republike Hrvatske i Republike Koreje. U svrhu toga, predloženo je osnivanje Mješovitog poslovnog vijeća na razini gospodarskih komora dviju zemalja, kao i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između dva Ministarstva za malo i srednje poduzetništvo. Povezivanje hrvatskih i korejskih poslovnih ljudi omogućit će bolju gospodarsku suradnju na obostranu korist. G. Hyun se posebno zanimao za hrvatska iskustva na području turizma i brodogradnje, kao moguća područja na kojima dvije zemlje mogu najviše surađivati.



Priopćenja